GO UP
Image Alt

Tunesië

Tunesië is een republiek in Noord-Afrika. Het land heeft 10,78 miljoen inwoners en is vijf keer zo groot als Nederland. De Kerkenna-eilanden en het eiland Djerba behoren ook tot Tunesië. Het land behoort samen met Libië, Marokko, Algerije en Mauritanië tot de Maghreblanden. De hoofdstad van Tunesië is Tunis, deze stad is voor het grootste gedeelte westers, maar een klein deel heeft nog de traditionele sfeer van het land. Onder de Europeanen is een vakantie in Tunesië erg populair. Lees in de artikelen meer over een vakantie naar Tunesië.

Redenen voor vakantie in Tunesië

Tunesië beschikt over een mooie kustlijn met witte stranden en een blauwe zee. In combinatie met het mediterraanse klimaat in het noorden van het land is dit de perfecte plek voor een zonvakantie. In het zuiden van het land heerst een woestijnklimaat. Hier ligt de Sahara, met daar de twee belangrijke oases van het land, genaamd Tozeur en Douz. Vanuit deze plaatsen kan de Sahara worden verkend, met daarin het zoutmeer Sjott el-Djerid. Tijdens uw vakantie in Tunesië is er dus genoeg te doen.

Beste reistijd

De beste reistijd voor een vakantie naar Tunesië zijn de maanden maart t/m november. De wintermaanden is het weer het minst aangenaam, het kan dan kil en koud zijn. De zomermaanden daarentegen zijn zeer aangenaam. Houd in de maanden juli en augustus rekening met extra drukte. Veel Europeanen gaan dan op vakantie naar Tunesië. De beste reistijd naar Tunesië zijn de maanden mei, juni en september. Het is dan niet mega druk en het weer erg fijn.

Soort vakantie

Een vakantie naar Tunesië kan je op verschillende manieren invullen. Erg veel reisorganisaties bieden reizen naar Tunesië aan. Waar moet je op letten als je een reis boekt? Wat zijn de verschillen tussen een All Inclusive Tunesië en een zonvakantie Tunesië? De belangrijkste vraag bij het boeken van een vakantie naar Tunesië is: wat wil je doen? Dit lijkt een open deur, maar denk er echt goed over na. Je kunt je vakantie op zo veel verschillende manieren invullen, zo ook een vakantie in Tunesië. Je kunt bijvoorbeeld heerlijk op het strand liggen, genieten van de indrukwekkende cultuur of een rondreis maken.

All inclusive vakantie

Tijdens een All Inclusive vakantie naar Tunesië hoef je je geen zorgen te maken over het eten. Een all inclusive Tunesië houdt in dat je overnacht in een hotel en hier altijd kunt eten en drinken. Ontbijt, lunch, diner het zit allemaal bij de prijs inbegrepen. Er zijn veel resorts en luxe hotels die jouw een onvergetelijke vakantie willen bezorgen. Uiteraard kan je tijdens je All Inclusive Tunesië genoeg activiteiten ondernemen als je dat wilt. Maar je kunt ook heerlijk aan het zwembad blijven liggen en gaan voor een ontspannen vakantie aan het water.

Rondreis

Een rondreis door Tunesië is een actievere vorm van vakantie. Vaak is een rondreis een groepsrondreis. Onder leiding van ervaren reisleiders reis je met een groep het hele land door. Een voordeel aan een rondreis Tunesië is dat je alle hoogtepunten van het land tegenkomt. De reisleider fungeert als gids en weet je allerlei leuke feitjes over de bezienswaardigheden te vertellen.

Eten in Tunesië

Naast de woestijn en de stranden zijn er ook vele cultuurstadjes te vinden en worden er dromedaristochten aangeboden aan de toeristen. Tot slot moet tijdens uw vakantie in Tunesië het eten niet worden vergeten. In gargottes, dit zijn gezellige en kleine eetgelegenheden, kun je genieten van het echte Tunesische eten. Veel gerechten worden bereid met veel specerijen. Typische Tunesische gerechten zijn briks, tajines, chakchoukas en tbikhas. Zeker een aanrader om eens te proberen!