GO UP
Image Alt

Singapore

Singapore is een land ten zuiden van Maleisië. Het land bestaat uit ongeveer 60 eilanden waarvan de grootste Singapore, Jurong, Tekon, Ubin en Sentosa zijn. De hoofdeiland is Singapore, gelijknamig aan de hoofdstad. De voormalige Britse kolonie ligt tussen de Straat van Malakka en de Zuid Chinese zee. Singapore heeft een van de grootste havens in de regio en is hierdoor uitgegroeid tot een van de rijkste landen van Zuidoost Azië. Het eiland Singapore wordt met het vasteland verbonden door een brug in het noordwesten en een dam in het noorden. Ieder jaar wordt op 9 augustus de onafhankelijkheid van het land gevierd, dat sinds 1965 een onafhankelijke republiek is.

Welvarend land

Sinds het eind van de vorige eeuw is Singapore uitgegroeid tot één van de meest welvarende landen ter wereld, terwijl tot halverwege de vorige eeuw Singapore een land was waar veel armoede heerste, net als veel andere Aziatische plekken in die tijd. Deze ontwikkeling heeft als gevolg gehad dat een groot gedeelte van de natuurgebieden en diersoorten zijn verdwenen. Het Bukit Timah Nature Reserve is het nog enige bestaande regenwoud. Het land bestaat nog voor ongeveer 23% uit bossen en natuurreservaten, deze vind je voornamelijk aan de kustlijn van het hoofdeiland Singapore.

Op vakantie

Door de grote ontwikkeling die Singapore (stad) heeft doorgemaakt is de stad nu één van de veiligste en schoonste steden ter wereld. Het land zelf staat bekend om de mooie skyline en de vele industrieterreinen. Maar naast deze stad heeft het land nog veel meer te bieden. Zo kun je er erg goedkoop winkelen in de grote winkelcentra en kleine winkeltjes en markten. Andere bezienswaardigheden in Singapore zijn Sentosa Island, Singapore Zoo, Singapore Flyer, Marina Bay Sands, Mount Faber en Kong Meng San Phor Kark See tempel.

Strandvakantie

Bij Singapore denk je misschien aan de enorme hoofdstad en indrukwekkende skyline, maar Singapore heeft ook prachtige stranden. Een van de mooiste stranden van Singapore is East Coast Park. Het welvarende land heeft een tropisch klimaat. De temperaturen dalen niet onder de 24 graden en de zeetemperatuur is gedurende het hele jaar niet kouder dan 27 graden. Kortom, wordt je volgende vakantie een strandvakantie Singapore?

Marina Bay Sands

Een van de meest bekende iconische gebouwen in Singapore is het Marina Bay Sands hotel. De drie torens die door middel van een soort brug met elkaar verbonden zijn kent tegenwoordig iedereen wel! Als je op een luxe vakantie gaat, kan een bezoekje aan dit hotel natuurlijk niet achterwegen gelaten worden. Je kunt er een of meerdere overnachtingen boeken, maar je kunt er ook voor een enkel bezoek naar toe. De rooftopbar met infinitypool heeft een waanzinnig uitzicht over de gehele stad.